INTERNETISTÄ VENÄJÄN VIISUMI

53 valtion kansalaiset saivat mahdollisuuden hankkia enintään 8 vrk:n ajalle kertaviisumin Venäjälle koskien LENINGRADIN OBLASTIN aluetta. Viisumi on maksuton toistaiseksi ja se haetaan Internet-osoitteesta http://electronic-visa.kdmid.ru/ .

Viisumi on voimassa 30 vrk ja se voidaan hakea 20 vrk ennen matkaa, saantiaika on enintään 4 vuorokautta. Huomio! Viisumin voimassaolon aikana ei voida hakea uutta viisumia, eli aikaväli on oltava 30 vuorokautta. Edellytyksenä matkalle on hoitokulu-/kuljetusvakuutus koko Venäjälle olon ajaksi ja siitä on oltava todistus mukana maininnalla, vakuutus on voimassa Venäjällä.

KIRJEIDEN LÄHETTÄMINEN, KIRJEPOSTIN KULKU HIDASTUI jo 1.3. ilmoitetusti

Viisumianomuksia sisältävät kirjeisiin on syytä laittaa normaalin postimaksumerkin LISÄKSI PLUS-merkki. Merkin tarkoitus on nopeuttaa kirjeen kulkua, joka on ilman lisämerkkiä ilmoituksen mukaan jopa 4 työpäivää. PLUS-merkki saatanee käyttöön 1.4. on Postin arvio. Toinen vaihtoehto on PIKAKIRJE, jonka kulkua voi seurata. www.posti.fi/henkiloasiakkaat/seuranta/#/ Älä lähetä KIRJATTUNA postiasi, se on hitain menettely, kun huomioidaan asiamiespostien käytännöt toimia!