Ensin Korona ja sitten Putinin sota

Päivityksiä 09.03.2020, jossa on Pääsiäismatkat, ei sen jälkeen ole tehty. COVID-19 pandemian vuoksi matkat peruuntui ja 16.03. viisumisivut sulkeutui. Keskeytyksen oletettiin olevan vain ehkä tuo vuosi.
Kuitenkin ongelma vaikuttaa edelleen ja rajoilla on tarkastukset sekä rajoitteet edelleen voimassa.
Helpotusta EU-kansalaiset saa rokotustodistuksen esittämällä tai muulla hyväksyttävällä syyllä. Matka-Mekka Oy:n peruste Valmismatkoille on, että matkatarjonta alkaa sitten, kun ”tikkua ei
rajoilla työnnetä nenään eikä nieluun”. Tällöin voidaan olettaa turvallisuuden täyttyvän ja myös rajojen ylitysten sujuvan ennakoidussa ajassa. Tämä normaallistumisvaatimus ei ole täyttynyt.


*******

Venäjän aloittama ”Putinin sota” Ukrainassa on johtanut tilanteeseen, jossa Suomi julistettiin epäystävälliseksi maaksi Venäjää kohtaan ja vielä on epäselvää, miten tapahtuu turistiviisumeiden myöntäminen. Alustavasti on ilmoitettu, että viisumihelpotussopimus Suomen kanssa lakkaa.
Elektronissesti anottavaa viisumia varten olevaa anomuspohjaa ei ole avattu. (tilanne 14.04.)

*******


15.03.2022 Venäjä erosi Euroopan neuvostosta, eli Venäjä ei nodata ihmisoikeussopimusta. 07.04.2022 YK:n yleiskokous erotti Venäjän väliaikaisesti YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Näiden seikkojen yhteisvaikutuksesta johtuen emme toistaiseksi hanki viisumeita Venäjälle. HUOMIO! ALOITUSSIVUN sinisestä palkista avautuu 27.12.2021 päivitetty muistilista.

BALTIA OTTAA VASTAAN MIELELLÄÄN ILMAN KRYPTISIÄ ARVAILUJA MAAHAN PÄÄSYSTÄ!

Bookmark the permalink.

Kommentit poistettu käytöstä.